15 Nisan 2015 Çarşamba

Elin Oğlu

Elin Oğlu aslında Güney Kore'de yayınlanan Abnormal Summit adlı programın bir uyarlaması olarak Atv ekranlarında yayına başladı 4 hafta önce. 
Hiç bilmeyenler için; 8 farklı milletten erkeğin ( amerikan, slovak, italyan, ispanyol, koreli, rus, ingiliz, japon) toplandığı bir talk show programı. Sunucular ise Ömür Varol ve Sinan Çalışkanoğlu.

Abnormal Summiti çok az izlemişliğim var ve öyle kaliteli bir programdan sonra bizimkilerin yaptığı tanıtımı görmek dahi "bu ne ya" dememe yetti. Ama yinede sırf merakımdan izledim programı. 
Sonuç olarak; beklediğim kadar kötü çıkmadı. Ama asla kaliteli, güzel bir program olmuş diyemem. Eleştirilecek çok yanı var ve bunlardan ilki saçma seyirci topluluğu. Bence seyirci olmaması gereken programda, öyle bir kitle görünce üzüldüm. Program canlı değil de bant yayını olduğu için daha da saçma geldi seyirciler.
Programı beğenmeme nedenlerimin başını çeken şey ise sürekli bireysel konular üzerinde durulması. Hadi bireyseli de geçtim "sevgili, aşk, kıskançlık" konuları üzerinden programı yürütmeye çalışmaları. Orada 8 farklı milletten muhabbeti iyi adamlar var, kültürel konulara değinmek varken neden böyle bireysel sorularla programın kalitesini düşürürler anlamıyorum. Ama belli ki hatalarını fark edip seyircinin fikirlerini göz ardı etmediler çünkü en son yayınlanan 4. bölümde kısa da olsa her ülke ile ilgili küçük bilgiler verdiler ve üyelerde bu bilgilerle ilgili yorumlar yapıp açıklamalarda bulundular. Yani hem seyirci için bilgilendirici oldu hem asıl yapılması gereken yapıldı. Düzelttikleri başka bir şey ise (ilk bölümü izleyenler bilir) her 10 dk da bir programı "az sonraaa" vtrleri ile yayını bölmeleri. Buna bir kaç bölüm daha devam etselerdi izlemeyi bırakırdım büyük ihtimalle, magazin programı izlemiyoruz sonuçta. 
 http://www.korezin.com/wp-content/uploads/2015/03/FB_IMG_1426980460711.jpg
Bunların yanında sunucularımızın bazı gereksiz şakaları ve tavırları da programı kötü yönde etkiliyor bence. Orada oturuyorlarsa diğer milletler ile ilgili bilgi sahibi olmaları ve programı bu bilgiler doğrultusunda yönlendirmeleri lazım. Böylece ortaya daha kaliteli bir muhabbet ortamı da çıkar. 
Hep eleştirdim ama Elin Oğlu'nu izlememe neden olan etkenler de yok değil. 
Üyelerin seçimini çok beğendiğim için izlemeye devam ediyorum programı. Hepsi ekrana yakışan tipler ve sohbetleri de gayet güzel. Ayrıca görünüş olarak da beğendim özellikle Rus olan fena ve Sinan Akçıl'ın klonu gibi duruyor. Bir de bu programdan önce bildiğim Chaby var. Youtube'da videolarını görüp izliyordum sonuçta Türkiye'de yaşayan bir koreli, ilgimi çekmese olmazdı. Program kore uyarlaması olmasına rağmen ilk başta koreli yoktu. Bunu gören Chaby atara gelip böyle bir video paylaşmış : 
Daha sonra da anlaşılacağı üzere programa aldılar Chaby'i. İyi de oldu hani, tepkileriyle, laflarıyla muhabbete renk katıyor bence.

Şöyle bir bakınca ekip çok iyi ama değiştirilmesi gereken de çok şey var yukarıda anlattığım gibi. Eksikler kapatılıp aşırılıklar atılırsa program tutar gibi. Zaten twitter başta olmak üzere sosyal medyada çok popüler bir program.  TT'de genelde 1. sıradalar hatta ilk bölümde dünya gündemine girmişlerdi. İzlemek isteyenler için program her Cumartesi saat 23.45 ' de atv'de. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder